Baby come back

Hallo lieve vrienden,

Het is weer weekend en dus tijd voor mijn wekelijkse bijdrage over onze topper Annick Debruyne Hanny-d en deze keer belanden we in 1966 toen de Britse popgroep The Equals dit nummer uitbracht.

Deze band werd opgericht door de uit Guyana afkomstige zanger Eddy Grant en de Jamaicaanse tweelingbroers Derv en Lincoln Gordon. De naam van de band is eigenlijk zorgvuldig gekozen en staat symbool voor de gelijkheid tussen de blanke en zwarte bandleden. In 1966 kregen deze jongens hun eerste platencontract en brachten ze hun eerste single uit “I won ‘t be there”. In datzelfde jaar verscheen ook een nieuw nummer “Hold me closer” en op de b-kant het lied dat vandaag onze aandacht krijgt “Baby come back”. Het viel echter iedereen op dat de toenmalige DJ ‘s resoluut kozen voor dit nummer dat dus veel vaker op de draaitafel werd gelegd dan de a-kant van de single.

Dat de Equals twee jaar later Baby come back opnieuw uitbrachten hoeft dus niemand te verbazen en het werd wederom een hoogvlieger met de eerste plaats in de Britse hitparade tot gevolg. Als in 1976 leadzanger Eddy Grant een solocarrière verkiest gaf de groep er de brui aan en kondigde hun afscheid aan. Ze stopten onmiddellijk met al hun muzikale activiteiten en eigenlijk was dat wel jammer want op de 10 jaar dat deze band actief was hebben ze toch veel betekent op het Internationale muziekgebeuren. Andere nummers van deze band die succesvol waren zijn I get so excited – Softly softly en Viva Bobby Joe maar volgens mijn bescheiden mening werd ‘Baby come back’ toch het nummer dat ons een blijvende herinnering bezorgt aan deze formatie.

Dat Hanny dit nummer van hen uitkoos om een prachtige Nederlandstalige tekst op te kleven en aan haar repertoire toe te voegen is dan ook vrij normaal. Hanny beschikt als geen ander over de gave om internationale succesnummers een tweede leven te geven, een hedendaags jasje aan te meten en die typische Hanny sound aan toe te voegen die we zo in haar waarderen.

En dan nu weer onze wekelijkse blik op haar agenda en voor de snelle beslissers onder jullie kunnen we zeggen dat onze ster vanavond haar opwachting maakt in het Vlaams Brabantse Rillaar in brasserie Daniëls waar haar optreden aanvangt rond de klok van 22.00. Volgende week zondag 23 september is Hanny te gast in zaal Thierbrau te Torhout. Zaterdag en zondag 29 en 30 september staat Hanny op de planken voor de Vrolijke Vriendenbus voor Familieradio te Merksem. Op 13 oktober is feestzaal Domino aan de beurt in Rollegem. Op 27 oktober geeft ze een optreden weg op een foute party in Alpenrose te Meerbeke – Ninove en op 10 november tenslotte is onze ster te bewonderen in zaal Valentino in het West Vlaamse Izegem. Voor het vervolg van de agenda verwijs ik jullie graag naar mijn bijdrage volgende week vrijdag.

Voor de mensen die ook eens een feestje willen organiseren met Hanny in een glansrijke hoofdrol kan ik alleen maar zeggen, zeker doen als jullie al op voorhand willen zeker zijn van een geslaagd evenement want onze ster biedt jullie een fantastisch namiddag of avondvullend programma aan met een heel gevarieerde nummerkeuze. Geen enkel muziekgenre ontbreekt en dus vindt ieder wel zijn gading. Haar goed gevulde agenda zegt meer dan duizend woorden en dus is ze de perfecte zangeres om jullie feestje wat extra glans mee te geven. Vrijblijvende info kunnen jullie altijd verkrijgen op het nummer 0475/623521.

Zo lieve vrienden voor vandaag zit deze bijdrage er weer op maar volgende vrijdag zijn we weer terug op post geniet ondertussen van jullie weekend en van de prachtige muziek van onze topper lieve groetjes nog en heel graag tot volgende week!

Andre van Leemput

Deel:
Privacyverklaring en algemene voorwaarden | Copyright © 2019 Hanny-D
Dutch Dutch French French