Gedachten

Hallo lieve vrienden,

Zoals gisteren beloofd gaan we vandaag voor deze wekelijkse bijdrage over onze topper Annick Debruyne Hanny-d heel ver terug in de tijd, 59 jaar om precies te zijn.

In 1959 verscheen dit nummer “Oh Carol” van de Amerikaanse in Brooklyn geboren zanger Neil Sedaka. Eind de jaren vijftig en begin de jaren zestig was deze man erg actief op de muziekmarkt maar dit nummer was zijn eerste hit en je mag wel zeggen dat het hem internationale bekendheid opbracht. In mijn jeugdjaren stond dit op het repertoire van vrijwel elk dansorkest en bij elke dj werd dit met regelmaat op de draaitafel gelegd. De echte muziekliefhebber zal zich ook wel meerdere nummers van hem herinneren want ook o.a Calender Girl, Breaking up is hard to do en A Little lovin werden door hem de hitlijsten ingezongen.

Wat misschien weinige weten is dat deze man ook een meester was in tekstschrijven voor andere artiesten want ook Gene Pitney Connie Francis en later Tony Christie en de wereldbekende Zweedse popgroep Abba hebben van zijn diensten gebruik gemaakt. Voor deze laatste schreef hij het nummer “Ring Ring” dat de Zweedse inzending was voor het Eurovisiesongfestival in 1973. Dus je mag wel zeggen dat Neil Sedaka zijn plaatsje in onze muziekgeschiedenis dubbel en dik heeft verdiend. Oh Carol vind je ook terug op de meeste albums die de hits uit het verleden hebben samengebracht.

Ook zoals gisteren reeds gemeld was Hanny wederom de eerste zangeres die op deze hit een pracht van een Nederlandstalige tekst plakte. Ik heb haar nummerkeuze al vaak in deze verslagen bewierookt en dat is toch terecht want je moet het toch maar doen al die mooie melodieën die de tand des tijds hebben overleefd terug nieuw leven inblazen en een nieuw hedendaags jasje aanmeten. Hanny heeft al vaak bewezen perfect aan te voelen welke nummers ze moet uitkiezen om haar status als prachtige allroundzangeres alle eer aan te doen en dat vinden de talrijke fans natuurlijk schitterend.

De agenda voor deze week vertelt ons dat ze morgen een optreden heeft voor de Vrolijke Vriendenbus van Familieradio te Eeklo en dinsdag 28 augustus staat er een interview gepland bij onze Waalse vrienden van radio Passion in Orps le Grand. Zaterdag 1 en zondag 2 september is onze ster voor een tweedaagse in het Antwerpse Bornem meerbaald in café ‘t Gemak. Zondag 9 september is er nogmaals een optreden voor de Vrolijke Vriendenbus voor Familieradio ditmaal in het Oost Vlaamse Oudenaarde en 15 september tenslotte is Hanny te gast in Vlaams Brabant waar ze een optreden weggeeft in brasserie Daniëls.

Hanny melde deze week op fb dat de fanreis naar Spanje volgend jaar niet kan doorgaan en daar hebben we natuurlijk alle begrip voor want gezondheid is wel het allerbelangrijkste in een mensenleven. De optredens gaan zoals je eerder in dit verslag bij de agenda hebt gelezen natuurlijk onverminderd verder en er dienen zich zoals jullie zien weer veel mogelijkheden aan om onze topper aan het werk te horen.

Ook vraag ik jullie te blijven stemmen op haar nummer Zeeman want met jullie stemmetjes zijn we er toch met zijn allen weer in geslaagd haar naar de bovenste plaatsen in de hitlijsten te brengen.

Zo lieve vrienden deze bijdrage loopt weer ten einde maar volgende week zijn we terug op post en gaan we weer een ander nummer van naderbij bekijken. Laat de regen vandaag jullie plannen niet dwarsbomen en geniet ten volle van jullie weekend.

Lieve groetjes nog en heel graag tot volgende week!

Andre Van Leemput

Deel:
Privacyverklaring en algemene voorwaarden | Copyright © 2019 Hanny-D
Dutch Dutch French French