Hanny-D start na coronatijden terug in Mandeldaele!

https://www.mandelnieuws.be/Artikels/mandelnieuws-provinciaal-nieuws-showbizz/izegem-hanny-d-start-na-coronatijden-terug

Na meer dan een jaar inactiviteit stond Hanny-D vorige zaterdag terug op de planken en dit in Mandeldaele in Izegem. Vooraf was ze zenuwachtig? “Ik wist immers niet wat er in die tijden zou gebeuren. Thuis heb ik enorm veel geoefend bij mijn man Guy en daar lukte het heel goed, maar op een ander weet je nooit echt hoe de techniek geregeld, om nu maar één facet te noemen.”
Hoe lang ben je eigenlijk al bezig met je muzikale carrière? “Heel lang. Ik ben begonnen op mijn tiende op school en later bij een plaatselijk koor. We zongen op allerlei feestjes, maar ook op begrafenissen en huwelijken en geleidelijk aan ben ik opgegroeid tot een volwaardige zangeres in een groep. Toen ik mijn eerste producer Eddy Govert leerde kennen, schreef hij algauw mijn eerste nummer. Daarna is mijn zangcarrière in een stroomversnelling geraakt tot ik er in 1997 genoeg van had. Uiteindelijk heb ik onder impuls van mijn echtgenoot Guy na vijf jaar herbegonnen en ik moet zeggen: het is mijn beste manager die ik al ooit gehad heb. Hij kent mij door en door en we hebben dezelfde ambities en dat is toch wel belangrijk.”
Wat opvalt is dat je als Brusselse toch langs hier immens veel fans hebt. Hoe zou dat komen denk je? “Misschien zit mijn papa daar wel achter want hij is een West-Vlaming, maar ik ben wel opgegroeid in Anderlecht. Dat is mij trouwens ook al opgevallen, wat niet wegneemt dat ik ook veel optredens heb in Wallonië en zelfs in Frankrijk en Spanje, maar met de gezondheidsproblemen van Guy blijven we voorlopig in eigen land en zijn de optredens inderdaad hoofdzakelijk in jullie Provincie.”
Haar man Guy kent echter een andere toedracht van haar bekendheid in onze regio? “Ik denk dat het vooral is omdat ze in het Frans zingt en dat wordt in Vlaanderen zeker geapprecieerd”. Als ze bijvoorbeeld hier liedjes zingt van Petula Clarck, dan geeft dit altijd een ‘boem-effect’. Verder is ze ook één van de weinige Vlaamse zangeressen die het aandurft om echte mannelijke liedjes te brengen. Er zijn dus wel een aantal redenen op te noemen waarom Hanny-D hot is in dit landsgedeelte. Dan vergeten we zeker ook nog het aandeel van Ment-TV. Enkele jaren geleden draaide ze Hanny tot wel bijna tweehonderd keer per maand.
Heb je nog nooit gedacht om naar hier te komen wonen? “Nee, we hebben gebouwd in Schepdaal en wonen nu in het rustige Pajottenland. Als we natuurlijk alle dagen voor West-Vlaanderen geboekt zijn is het ver (anderhalf uur rijden, nvdr), maar toch blijven we waar we zijn.”
Hoe ziet er jou zomer uit? “Momenteel lopen de optredens voor deze periode echt goed binnen”, gaat Hanny-D verder. “Aanvankelijk hadden we verwacht dat het kalmer zou worden dan voorheen, maar praktisch bijna alle dagen krijgen we aanvragen voor de maanden juni, juli en augustus. Het gemiddelde is nu al een tweetal optredens per week, maar ik wil niet direct teveel hooi op mijn vork nemen. Ik wil terug op een rustige manier bouwen naar het ‘normale’.”
Zijn er nog nieuwe singles op komst? “Voorlopig niet. Ik heb een repertoire van meer dan tachtig nummers en kan daarmee vele gevarieerde optredens vullen. Een andere reden is dat een opname echt wel veel geld kost. Als ze jou bijhorende clips dan niet willen draaien, dan heb je nodeloos geld geïnvesteerd in niks. Voor mij telt nog steeds de mond aan mondreclame en een goeie mediareportage, zoals nu hier met Mandelnieuws. Daarmee kan je ook al veel mensen bereiken.”
Geschreven door
Mandelnieuws

Deel:
Privacyverklaring en algemene voorwaarden | Copyright © 2019 Hanny-D
Dutch Dutch French French