Ik krijg een heel apart gevoel van binnen

Hallo lieve vrienden,

Deze week gaan we voor mijn wekelijkse bijdrage over onze topper Annick Debruyne Hanny-d eventjes de grens over naar onze Noorderburen waar zangeres Corry Konings na al die jaren nog steeds met recht en rede de status heeft van de beste schlagerzangeres die Nederland ooit heeft voortgebracht.

Ze startte haar loopbaan reeds op 15 jarige leeftijd als zangeres van het plaatselijke bandje “The Mooks” waar ze in contact kwam met Pierre Kartner die haar voorstelde aan de Rekels en meteen was een ideale combinatie geboren. Corry en de Rekels scoorde de ene hit na de andere waarvan de eerste “Huilen is voor jou te laat” tot in 2013 dus 43 jaar lang de grootste Nederlandse hit aller tijden was. In mei 2007 vertelde Corry in de plaatselijke krant “De Gelderlander” dat ze er aan dacht om in 2009 haar afscheid aan te kondigen als zangeres. Het zou dan net exact 40 jaar geleden zijn dat ze voor de eerste maal in de hitparade stond. Gelukkig heeft ze dat niet gedaan want ze is nog steeds een graag geziene gaste overal waar ze verschijnt en ook bij ons in Vlaanderen is ze nog het voorbeeld bij uitstek voor elke zangeres die droomt van een carrière zoals zij.

Vanwege haar artiestenjubileum werd bedacht dat ze een achtdelige reallifesoap zou krijgen op de Nederlandse televisie. Wat weinige mensen misschien nog herinneren is dat Corry ook eenmalig te zien was op het witte doek waar ze een rolletje speelde in de film “De vijf van de vierdaagse” waar ze het speciaal voor haar geschreven lied “Breng me nog eenmaal naar huis” voor het eerst vertolkte. Ook later werd dit nummer aanzien als één van haar grote hits. Nu dit jaar is ze ook te bewonderen in de Nederlandse editie van Expeditie Robinson. Dit is maar een kleine greep uit haar carrière maar het toont wel aan dat deze zangeres onze muziekgeschiedenis veel extra kleur gegeven heeft.

Ook onze eigen ster Hanny vind de nummers van Corry schitterend en daarom bracht ze ook dit nummer uit dat ze nog vaak brengt tijdens haar prachtige optredens. Ik heb ook minder goed nieuws want zoals jullie weten is de griep weer in het land en ook onze topper is er niet gespaard van gebleven. Momenteel is ook zij ziek en daarom willen we haar langs deze weg een snelle beterschap wensen zodat we haar weer op de Vlaamse podia kunnen bewonderen. Hanny is werkelijk de laatste om optredens af te zeggen maar nood breekt wet en haar gezondheid komt natuurlijk op de allereerste plaats.

Zo zijn we weer meteen bij haar agenda aangekomen en dan zien we dat op 13 oktober onze ster op de planken staat in feestzaal Valentino te Rollegem. Op 27 oktober is er weer de foute party in Alpenrose te Meerbeke – Ninove waar Hanny haar opwachting maakt rond 19.00. Op zaterdag 10 november is het West Vlaamse Izegem aan de beurt en start haar optreden daar om 22.00 en op 17 november is ze te gast in Brasserie Daniëls te Rillaar waar ze eveneens een optreden heeft rond de klok van 22.00. Daarna komen er weer de Thierbraudagen aan in Torhout waar we volgende week bij mijn bijdrage wat dieper op in gaan.

Als jullie ook Hanny op jullie affiche willen kunnen jullie altijd vrijblijvend alle info bekomen op het nummer 0475/ 623 521. Ik zou zeggen zeker doen want reeds bij haar eerste nummer drijft ze de ambiance op naar ongekende hoogtes. Ze is de ideale zangeres om gelijk welk feestje van prachtige muziek te voorzien.

Zo lieve vrienden dit was het weer voor deze week, volgende week zaterdag zijn we weer trouw op post voor een nieuwe bijdrage, hopelijk gaan de ziektekiemen jullie deur voorbij en kunnen jullie genieten van een mooi en vooral muzikaal weekend. Lieve groetjes nog en heel graag tot volgende week!

Andre van Leemput

Deel:
Privacyverklaring en algemene voorwaarden | Copyright © 2019 Hanny-D
Dutch Dutch French French