La Bamba

Hallo iedereen ook in dit nieuwe jaar ben ik weer wekelijks op post voor mijn bijdrage over onze topper Annick Debruyne Hanny-d. Ook van mij de beste wensen voor een swingend en vreugdevol 2019 en hoe kunnen we het jaar beter beginnen dan met de klassieke kusjesdans die in onze jeugdjaren door ieder orkest die naam waardig in hun repertoire werd opgenomen. Het past mijns inziens uitstekend bij deze periode van het jaar want wij zullen op oudejaarsavond wel de nodige kusjes hebben uitgewisseld. Voor dit mooie lied gaan we weer een heel stuk terug in de tijd meerbepaald naar 1958 toen de Amerikaanse zanger Ricardo Esteban Reyes die we beter kennen onder zijn artiestennaam Ritchie Valence dit nummer voor het eerst op plaat zette. Oorspronkelijk was dit nummer de B zijde van zijn tweede single die Donna noemde maar La Bamba werd ontegensprekelijk zijn grootste hit. Eigenlijk was het een Mexicaans volksliedje in een vernieuwende Latijns Amerikaanse stijl die Chicago Rock werd genoemd en waarvan hij samen met Carlos Santana één van de voornaamste vertegenwoordigers was. Zijn carrière was echter van heel korte duur want in de winter van 1959 ging hij op tournee met zijn grote voorbeeld Buddy Holly en The Big Bopper en na een optreden in Iowa vlogen de drie beroemdheden naar Fargo in North Dakota wat de volgende halte moest worden maar hun vliegtuigje kwam in een sneeuwstorm terecht en stortte neer waarbij alle inzittenden om het leven kwamen.

Ritchie was toen amper 17 jaar oud en deze dag 2 februari 1959 ging de geschiedenis in als The Day the music died, een term die Don McLean jaren later gebruikte voor zijn nummer American Pie waarin hij op zijn eigen manier hulde bracht aan deze drie grootheden in onze muziekwereld . In 1987 kwam dan de film uit La Bamba die het levensverhaal vertelde van Ritchie Valence met acteur Lou Diamond Phillips in de hoofdrol. De titelsong werd gebracht door de groep Los Lobos die hen ook internationale bekendheid opleverde. Ritchie werd later opgenomen in de Hollywood Walk of Fame, de Rock en Roll walk of Fame en tevens ook de Rockabilly walk of Fame een status die volgens mijn bescheiden mening weinig artiesten zullen kunnen voorleggen. Ook voor onze eigen Hanny was dit nummer ook heel succesvol, het is een vlotte meezinger en ze zingt het nog met regelmaat op haar wervelende optredens.

Het past dan ook uitstekend in haar nummerkeuze en haar talrijke fans gaan dan ook stevig uit de bol telkens dit nummer door de luidsprekers galmt. Ook wil Ik via deze weg iedereen bedanken voor de talloze lieve berichtjes die Hanny mocht ontvangen en de vele beterschapswensen waar ik me hier nog eens volledig bij aansluit. Ze heeft nog veel rust nodig en dat is normaal maar we zijn er zeker van dat alles terug goed komt en dat we haar weer snel zullen terug zien op de Vlaamse podia. Ook dit jaar werpen we wekelijks onze blik op haar agenda en dan zien we dat Hanny op 26 januari te gast is in De Club te Lendelede waar het altijd heel gezellig is en waar we door de sympathieke uitbaatster Marijke Lambrecht altijd goed in de watten gelegd worden.

Op 9 maart is het weer Artiesten met een hart, een jaarlijks terugkerende show voor een enorm goed doel in cultuurzaal de Balluchon in Koekelare en op 16 maart slaat Hanny haar tenten op in feestzaal de Flapuit in Oostakker. Ook wil Ik jullie even attent maken op haar splinternieuwe website, ik ben ervan overtuigd dat vele van jullie deze site reeds bezocht hebben en volkomen terecht, hij is super professioneel en heel overzichtelijk en je vindt er alle leuke nieuwtjes terug, kunt haar albums aanschaffen en haar agenda nakijken en ook deze verslagen vindt je er terug onder de rubriek nieuws. Zo lieve vrienden voor deze eerste week zit het er weer op maar volgende zaterdag zijn we weer present voor een nieuwe bijdrage over onze topper. Maak er met zijn allen nog een leuke zondag van en laat jullie plannen voor vandaag niet dwarsbomen door het druilerige weer. Lieve groetjes nog en heel graag tot zaterdag

Andre van Leemput

Deel:
Privacyverklaring en algemene voorwaarden | Copyright © 2019 Hanny-D
DutchFrench