La nuit n\’en finit plus

Hallo lieve vrienden,

Zondagmiddag en dus weer de hoogste tijd voor mijn wekelijks onderonsje met jullie over onze topper Annick Debruyne Hanny-d en zoals vanmorgen reeds medegedeeld gaan we deze keer één van haar prachtige Franstalige nummers even in de schijnwerper plaatsen.

Dit nummer neemt ons mee naar de vroege jaren zestig en naar één wereldster met name Petula Clark. Dat Hanny de muziek van deze dame enorm waardeert weten we wel vermits ze reeds meerdere liedjes van haar in haar repertoire heeft opgenomen en dat is wel terecht vermits Hanny ook deze liedjes vertolkt als de beste. Ik ga hier geen bloemlezing schrijven over de vele hits van Petula want dan zou dit verslag enorme afmetingen aannemen en ik ga me dus beperken tot een kleine greep uit haar hele resem hits die ze door de jaren heen voor ons bracht.

Ze zong zowel in haar moedertaal Engels als in het Frans en met meer dan 70 miljoen verkochte exemplaren is ze de meest succesvolle Britse zangeres in de geschiedenis. Met Downtown en Coeur Blessé en ook nog Kiss me goodbye bouwde ze een status op en was dit het begin van een indrukwekkende carrière van deze inmiddels 86 jarige dame. Ze acteerde ook in 29 films en was dus ook heel veelzijdig in de theaterversie van the sound of music in 1981 nam ze de rol op zich van Maria von Trapp en de oorspronkelijke planning van deze productie was 6 maanden maar om aan de grote vraag te voldoen werd dit uitgebreid tot 13 maanden wat dus meer dan het dubbele was.

Jullie weten ook dat als we over veelzijdigheid praten we zeker niet aan onze eigen ster Hanny kunnen voorbijgaan. Ze beschikt over een pracht van een stem, schrijft vele liedjes zelf en alle muziekgenres komen uitgebreid aan bod tijdens haar sublieme optredens. Dus ik ben van mening dat er tussen Hanny en Petula Clark wel veel overeenkomsten zijn en dat is wel een groot en terecht compliment aan het adres van onze topper. Dit nummer \”La nuit\” bracht ze trouwens afgelopen week nog in Izegem en kon op veel applaus rekenen. De blik op de agenda voor deze week vertelt ons dat ze op moederdag 15 augustus te gast is op het klein strand van Jabbeke waar ze de spits afbijt van het avondprogramma en haar optreden voorzien is rond de klok van 19.00. Op 24 augustus is Hanny voor een interview en optreden in Middelkerke voor VBRO aan zee. En twee dagjes later staat ze op de planken bij een optreden voor de Vrolijke Vriendenbus voor Familieradio in Eeklo. Op dinsdag 28 augustus geeft ze een interview weg bij onze Waalse vrienden voor radio Passion in Orps le Grand en op 1 september & 2 september tenslotte om 21.00 is het Antwerpse Bornem aan de beurt voor een optreden in café \’t Gemak.

Ondertussen kunnen jullie nog steeds jullie stemmetje uitbrengen voor haar op de inmiddels vertrouwde links die je moeiteloos terug vindt op haar tijdlijn. Jullie zullen zeker ook al het artikel van Hanny ontdekt hebben op Fb over Tenerife. Wie mee wil naar deze zonnige Spaanse badplaats kan altijd contact opnemen op nummer 0475/ 623521. Het aanbod is wel heel aanlokkelijk, de reis gaat door van 15 tot 23 mei 2019 en omvat de vlucht heen en terug, de transfer naar het viersterrenhotel vol pension, dranken bij het eten en optreden van verschillende artiesten waaronder onze ster Hanny. De prijs voor dit alles is 1050 euro per persoon. Er dient een voorschot van 250 euro betaalt te worden voor de maand oktober en tweemaal 400 euro voor de maand april en dit zonder bijkomende kosten. Dus willen jullie met Hanny en Guy mee op vakantie aarzel dan niet contact op te nemen op hoger vernoemd telefoonnummer.

Zo beste vrienden dit was het weer voor vandaag, maar volgende zaterdag of zondag ben ik er weer met een volgende bijdrage.Vele lieve groetjes nog en heel graag tot dan!

Andre van Leemput

Deel:
Privacyverklaring en algemene voorwaarden | Copyright © 2019 Hanny-D
DutchFrench