L’orage

Hallo lieve vrienden,

Voor mijn wekelijks onderonsje over onze ster Annick Debruyne Hanny-d gaan we zoals eerder vandaag aangegeven nog eens de Franstalige toer op.

Dit nummer werd uitgebracht door de Franse zangeres France Gall die bij ieder van ons wel ergens een belletje doet rinkelen door haar deelname aan het Eurovisiesongfestival in 1965 met haar nummer Poupée de cire Poupée de son waarmee ze de de overwinning in de wacht sleepte. France Gall werd wel geboren in een muzikale familie, haar moeder was ook zangeres en haar vader Robert Gall oogste bekendheid als tekstschrijver voor o.a Charles Aznavour en Edith Piaf. Toen ze 15 was nam ze in 1963 haar allereerste plaatje op genaamd “Ne sois pas si bête” dat al meteen in haar vaderland een hit werd.

Na haar succesjaren raakte haar carrière in het slop en de nummers die ze toen uitbracht waren aanzienlijk van veel minder kwaliteit. In die periode had ze wel één relatie met enkele Franse grootheden zoals Claude François en Julien Clerc. Nadat haar liefdesrelatie met Claude op de klippen liep schreef hij wel voor haar het overbekende “Comme d’habitude” dat bij ons in Vlaanderen beter bekend is in de Engelse versie My Way van Frank Sumatra.

Haar leven was vast en zeker geen aaneenschakeling van mooie momenten maar was integendeel eerder gekruid met verdriet en tegenslag op alle mogelijke vlakken. Op een tijdspanne van twee jaar overleed haar toenmalige man Michel Berger aan een hartaanval en haar enige dochter Pauline aan taaislijmziekte. Door die nieuwe mokerslag in haar leven trok ze zich volledig terug uit de publiciteit en bracht de meeste tijd door in haar huis in Senegal. Op 7 januari van dit jaar overleed ze in de buurt van Parijs.

Hanny nam l’orange op in haar repertoire en je mag het gerust een eerbetoon noemen aan France Gall vermits ze dit nummer opnam dezelfde week als de Franse ster begraven werd. Vele fans van Hanny vinden haar Franse chansons subliem en ik ben dan ook van mening dat dit nummer terecht een plaatsje heeft veroverd in haar playlist. De volgende keer in de nabije toekomst dat ik naar een optreden ga wordt dit beslist mijn verzoeknummer.

De agenda voor deze week begint vandaag al want de snelle beslissers onder jullie kunnen straks terecht in café het Gemak in het Antwerpse Bornem en ook morgen vanaf 16.00 is Hanny te gast in dezelfde locatie. Op 6 september staat onze topper op de planken in de Floreal in Blankenberge en op 15 september is Vlaams Brabant aan de beurt en maakt ze haar opwachting in Rillaar bij brasserie Daniëls. 23 september rond de klok van 14.45 is er een optreden in zaal Thierbrau te Torhout en tenslotte op zaterdag 29 en zondag 30 september is er weer een optreden gepland voor de Vrolijke Vriendenbus voor Familieradio in Merksem. Nog eventjes eraan herinneren dat het optreden op 9 september eveneens voor Familieradio dat voorzien was in Oudenaarde is verschoven naar een latere datum en dus niet doorgaat, dit nog even om alle misverstanden te vermijden.

Zo lieve vrienden vandaag zijn we weer uitgepraat maar volgende week zaterdag gaan we weer één van haar vlotte zomernummers onder de aandacht brengen. Ondertussen wens ik eenieder van jullie nog een prachtig weekend toe, geniet van alles wat jullie dit weekend gepland hebben en ik ben er weer volgende week lieve groetjes nog en heel graag tot dan!

Andre van Leemput 

Deel:
Privacyverklaring en algemene voorwaarden | Copyright © 2019 Hanny-D
Dutch Dutch French French