Sacramento

Hallo iedereen,

Op deze late zondagavond zijn we zoals gebruikelijk weer op post voor mijn bijdrage over Annick Debruyne Hanny-d en deze keer trekken we naar het land van de whisky doedelzakken en het monster van Loch Ness namelijk Schotland.

Op een tijdspanne van vijf jaar bracht de uit Edinburgh afkomstige formatie Middle of the Road de ene hit na de andere uit. Het is pas bij deze bandnaam dat het succes toenam want ze starten hun loopbaan halverwege de jaren 60 onder de naam Part Four. Later werd het Los Caracas en pas in 1970 veranderde ze hun naam in Middle of the Road. In 1971 kwam hun eerste single uit “Chirpy chirpy cheep cheep” wat ook door Hanny prachtig werd vertolkt. Later volgde nog Tweedle dee tweedle dum, Soley Soley en dit nummer Sacramento.

Toen hun Argentijnse manager hen voorloog door te beweren dat hij in zijn land belangrijke contacten onderhield met grote tv maatschappijen vertrekt de groep in het voorjaar van 1970 naar Italië met de bedoeling aan boord te gaan van een cruiseschip naar Argentinië, maar eens ter plaatse bleek dat de manager met de noorderzon was verdwenen en wat nog veel erger was, met hem ook de laatste spaarcenten van de groep. Omdat er toch brood op de plank moest komen treedt de groep op in diverse clubs in Florence en Rome waar ze onder de vleugels werden genomen door een Italiaanse manager. Ze kregen hun eerste platencontract en namen zelfs een duet op met de Italiaanse filmdiva Sophia Loren voor haar film “La moglie del prete”. We kennen de groep allemaal van al hun hits maar zoals jullie lezen heeft het wel degelijk bloed zweet en tranen gekost om toch wel hun carrière op een positieve manier uit te bouwen. Toen leadzangeres Sally Carr het in 1976 voor bekeken hield besliste de andere leden nog even door te gaan met een andere zangeres maar dat werd geen hoogvlieger en de groep werd snel opgedoekt.

Op dit nummer Sacramento werd er weer door onze topper een mooie Nederlandstalige tekst op geplakt en zoals we van haar gewoon zijn stopte ze er weer een heel groot stukje eigenheid in. Haar nummerkeuze is wel op zijn zachts gezegd fantastisch te noemen want al die bekende hits van vroegere tijden herleven weer dank zij haar.

Als we er ook deze week weer haar agenda bijhalen zien we dat ze volgende zaterdag een optreden heeft voor de Vrolijke Vriendenbus van Familieradio in Merksem. Op 13 oktober is het West Vlaamse Rollegem aan de beurt meer bepaald feestzaal Domino en dit rond 21.00. Op 27 oktober volgt er weer een optreden voor de foute party in Alpenrose te Meerbeke – Ninove. Zaterdag 10 november staat onze ster op het podium van zaal Valentino in Izegem en op 17 november tenslotte is ze wederom te gast in brasserie Daniëls in het Vlaams Brabantse Rillaar en fit omstreeks vanaf 22.00.

Jullie kunnen ook haar agenda op deze website raadplegen waar al haar optredens worden vermeld. Ook kunnen jullie op deze site steeds terecht om haar albums aan te schaffen en blijven jullie op de hoogte van alle nieuwtjes.

Volgende week zal er uitzonderlijk geen verslag verschijnen maar daar heb ik een goede reden voor namelijk vrijdag ga ik trouwen met mijn grote liefde maar één weekje later ben ik weer trouw op post en gaan we weer één van haar vele prachtige nummers van naderbij bekijken.

Zo lieve vrienden dit was weer alles voor deze week hopelijk heeft de regen jullie plannen voor vandaag niet gedwarsboomd en hebben jullie toch een heel gezellig weekend achter de rug. Vele lieve groetjes nog en tot binnen twee weken.

Andre van Leemput

Deel:
Privacyverklaring en algemene voorwaarden | Copyright © 2019 Hanny-D
Dutch Dutch French French