Singing in the rain

Hallo lieve vrienden,

Zondagavond en we zijn weer present met onze wekelijkse bijdrage over onze ster Annick Debruyne Hanny-d en zoals gisteren aangegeven gaan we deze week weer heel ver terug in de tijd.

Dit nummer was de titelsong van de gelijknamige muziekfilm met Gene Kelly en Debbie Reynolds en dateert uit 1952. Het was een historische periode in de filmgeschiedenis want het is mee de overgang van de stomme film naar de geluidsfilm. De film word niet alleen gezien als één van de beste muziekfilms ooit maar wordt ook steevast opgenomen in verschillende lijsten van beste films ooit. Ondanks al deze onderscheidingen won de film geen enkele oscar. Insiders beweren dat de mogelijke oorzaak hiervan is dat hoofdrolspeler Gene Kelly het jaar daarvoor met een andere musical “An American in Paris” 6 oscars in de wacht sleepte. Persoonlijk vind ik dit de reinste larie want het is niet omdat je een prijs wint in welke categorie dan ook dat je het jaar daarop niet weer de beste kan zijn. Feit is wel dat de film in zijn eerste jaar al driemaal de productiekosten terug verdiend had en je mag dus deze prent gerust een kaskraker noemen.

Hanny vond dit nummer iets voor haar en plakte er een pracht van een Nederlandstalige tekst op en scoorde er verleden jaar heel hoog mee in de diverse hitlijsten en dat verbaast mij niet vermits ze ook hier de allereerste zangeres is die zich daaraan waagde en dat naast alle andere genres ze brengt ook filmmuziek niet aan dat lijstje mag ontbreken. Hiermee bewijst ze voor de zoveelste keer dat ze op alle vlakken de meest veelzijdige zangeres is en dat is toch weer iets extra om aan haar status toe te voegen.

Ook haar allernieuwste muzikale juweeltje Zeeman doet het supergoed in de hitlijsten en dat is zeker ook jullie verdienste. Jullie stemmetjes voor haar zijn weer van goudwaarde gebleken om het nummer als een raket de hoogte in te laten schieten op de hitlijsten en door dit met zijn allen dagelijks te blijven doen kunnen we er boor zorgen dat de bovenste plaatsen binnen handbereik liggen. Jullie kunnen de links waarop je kan stemmen terug vinden op de tijdlijn van onze topper.

Als we natuurlijk ook deze week haar agenda er bijhalen zien we dat ze op 24 augustus een interview en optreden weggeeft voor VBRO radio in Middelkerke en op 26 augustus staat er weer een optreden gepland voor de Vrolijke Vriendenbus van Familieradio te Eeklo. Op 28 augustus steekt ze eventjes de taalgrens over voor een interview op radio Passion in het Waalse Orps le Grand en op 1 en 2 september verblijft Hanny in café het Gemak in het Antwerpse Bornem. Tot daar dan weer de wekelijkse blik op de agenda, voor het vervolg hiervan verwijs ik jullie graag naar mijn volgende bijdrage.

Ik wil nog wel even vertellen dat de shows voor VBRO telkens meer dan de moeite waard zijn vermits we zelf getuige waren op het klein strand te Jabbeke en waarbij een heleboel topartiesten uit Vlaanderen en Nederland het beste van zichzelf geven om er een prachtige muzikale dag van te maken.

Zo lieve vrienden voor deze week zijn we weer uitgepraat maar ik maak nu al een afspraak voor volgend weekend wanneer we weer ons vizier richten op een ander topnummer van Hanny. Lieve groetjes nog en heel graag tot volgende week!

Andre van Leemput

Deel:
Privacyverklaring en algemene voorwaarden | Copyright © 2019 Hanny-D
Dutch Dutch French French