Twist Medley

Hallo lieve vrienden,

Na een weekje rust onder de Spaanse zon zijn we vanaf nu weer wekelijks present voor een nieuwe bijdrage over onze topper Annick Debruyne Hanny-d en zoals gisteren reeds aangegeven keren we vandaag terug naar een hele fijne periode uit het verleden toen de twist letterlijk en figuurlijk de hitlijsten domineerde.

In 1959 al bracht Hank Ballard een single uit die The Twist noemde en dat was meteen de start voor een heuse rage in onze muziekgeschiedenis. Pas toen Chubby Checker het coverde en er meteen een bijpassende dans werd aan toe gevoegd groeide de twist uit tot een absolute hoogvlieger uit een ver verleden. Chubby zelf zong dan ook nog Let’s twist again en hij kreeg al snel navolging van Sam Cooke met Twistin the night away en The Isley Brothers met hun overbekende Twist and shout. In die periode was er nog een andere grootmeester actief die brood zag in deze dansmuziek en hij bracht de ene hit na de andere uit namelijk de Amerikaanse zanger met Mexicaanse roots Trini Lopez die zowel met If I had a hammer als met This land is your land en Jailer, bring me water heel hoog scoorde.

Ook in ons kleine landje waren er artiesten die de twist hoog in het vaandel droegen, zo ontstond er eind de vijftiger jaren een gitaarband die de Cousins noemde en ook zij scoorde hoog met o.a Kili Watch. Deze band begon onder de naam Les jeunes equipes maar geïnspireerd door hun veelvuldige optredens in de dansclub Les Cousins nabij de Brusselse grote markt wijzigden ze snel hun naam.

Al die twistnummers waren heel mooi en ook onze eigen Hanny besloot dan maar een mooie medley uit te brengen die ze tot op de dag van vandaag nog steeds met veel succes ten gehore brengt tijdens haar vele optredens. Ik heb al dikwijls de loftrompet bovengehaald om haar veelzijdigheid als artieste in de verf te zetten en zoals jullie weten komen in haar repertoire bijna alle muziekgenres uitgebreid aan bod en dus mocht de Twist zeker ook niet ontbreken.

Zoals gebruikelijk gaan we ook weer wekelijks een blik werpen op haar agenda en dan kan ik jullie vertellen dat ze op 10 november weer op de planken staat in het West-Vlaamse Izegem meerbepaald in zaal Valentino waar haar optreden zal plaatsvinden rond de klok van 22.40. Dus wacht me weer een verre autorit maar dat hebben we er met alle plezier voor over. Op 17 november dan is onze topper te gast in het Vlaams Brabantse Rillaar om in brasserie Daniëls een optreden te verzorgen dat eveneens rond 22.00 zal aanvangen. Daarna volgen dan de bekende Thierbraudagen in Torhout waar onze ster weer een absolute hoofdrol op zich neemt. Ze is daar te horen op 19 – 20 – 22 – 26 en 27 november telkens vanaf 15.00. Voor het vervolg van de agenda verwijs ik jullie graag naar mijn volgend verslag dat zal verschijnen eerstvolgende zaterdag.

Ook raad ik de vrienden en fans aan om eens regelmatig een kijkje te nemen op haar heel professionele website. Hier vind je alle nodige info terug om haar vele albums aan te schaffen, haar optredens bij te wonen, een heleboel mooie foto’s en wat me heel blij maakt ook deze wekelijkse bijdrages vind je hierop terug. Kortom het loont zeker de moeite om eens poolshoogte te nemen op deze fantastische website. Willen jullie ook eens een feestje organiseren met onze topper in de hoofdrol kunnen jullie altijd vrijblijvend contact opnemen op het nummer 0475/ 623 521 want voor gelijk welk feestje is Hanny de ideale zangeres omdat haar repertoire voor elk wat wils inhoudt en haar mooie muziek overal waar ze komt enorm word gewaardeerd.

Zo lieve vrienden dat was het weer voor deze week, geniet nog van jullie zondag en ik ben er weer volgende week zaterdag. Lieve groetjes nog en heel graag tot dan!

Andre van Leemput

Deel:
Privacyverklaring en algemene voorwaarden | Copyright © 2019 Hanny-D
Dutch Dutch French French